Utredningssekreterare – bidra till kunskap om ett ännu effektivare internationellt utvecklingssamarbete

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
EBA är en statlig kommitté som består av en expertgrupp och ett kansli som svarar för den löpande verksamheten. Kommitténs uppdrag är att ta fram och kommunicera utvärderingar och analyser av det svenska internationella biståndets genomförande, resultat och effektivitet. EBA ger externa experter i uppdrag att genomföra kvalificerade studier och redovisa resultaten i form av rapporter. Några studier utförs även av kansliet. EBA beslutar självständigt vilka ämnen som ska studeras och vilka rapportförfattare som anlitas. Expertgruppen kvalitetsgranskar och beslutar om publicering.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna för utredningssekreteraren består i att initiera och projektleda studier som är relevanta för det svenska biståndet. Du ansvarar för hela processen från kontakt med potentiella skribenter till lansering av rapporter samt deras vidare spridning. Att bidra till att EBA:s rapporter uppmärksammas och diskuteras är en viktig del av kansliets arbete. Du deltar också i kansliets övriga arbetsuppgifter som t.ex. skrivande av rapport till regeringen, underlags-PM och bloggar. Arbetet är utåtriktat och innebär många kontakter med forskare, utvärderare, akademiska institutioner, myndigheter och organisationer, i Sverige och utomlands.

Läs mer om vår verksamhet på www.eba.se.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant akademisk examen och flerårig erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete alternativt forskning.

Det är meriterande om du har:
• Högre akademisk examen, gärna doktorsexamen.
• Utvärderingskompetens.
• Metodkompetens, gärna med inriktning på kvantitativa metoder.
• Beställarkompetens och kunskap om offentlig upphandling.
• Erfarenhet av/kunskap om genomförande av biståndsinsatser och olika former av utvecklingssamarbete.
• Erfarenhet av arbete i internationella institutioner med verksamhet inom biståndsområdet eller närliggande områden.
• Tillgång till nätverk inom relevanta forsknings-, utvärderings- och förvaltningsområden.
• Erfarenhet av/kunskap om utredning, utvärdering och forskning om statligt finansierad verksamhet.
• Erfarenhet från statlig verksamhet.

Dina egenskaper
Du har mycket god förmåga att analysera, sammanställa och redovisa komplicerade förhållanden och orsakssamband. Du måste också ha mycket god förmåga att leda projekt och samarbeta med andra, samtidigt som du är initiativrik, kan arbeta självständigt och uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du är en nyfiken person som har lätt för att ta kontakt med andra. Du är kreativ och drivande och sätter värde i att bidra till gruppens resultat.

Övrigt
Tidsbegränsad anställning till och med den 31 december 2020. EBA:s verksamhet är långsiktig och det kan finnas möjlighet till förlängning.

Tillträde snarast.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mera om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Jan Pettersson som är kanslichef, på 08-405 35 17. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Anna Mark-Jungkvist p 08-405 26 22. Fackliga representanter för UPF (Saco) respektive ST-UD nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 14 januari 2019