Jobba hos oss!

Är du en administratör med erfarenhet av kvalificerade assistentuppgifter, gärna inom Regeringskansliet? Har du även erfarenhet att arbeta med kommunikationsfrågor? Som assistent på kansliet för Expertgruppen för biståndsanalys kommer du att få intressanta och varierande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
EBA är en statlig kommitté som består av en expertgrupp och ett kansli som svarar för den löpande verksamheten. Kommitténs uppdrag är att ta fram och kommunicera utvärderingar och analyser av det svenska internationella biståndets genomförande, resultat och effektivitet. EBA ger externa experter i uppdrag att genomföra studier och redovisa resultaten i form av rapporter. Några studier utförs även av kansliet.
Arbetsuppgifterna består till stor del av ekonomi- och verksamhetsadministration. Du ansvarar för budgetuppföljning och budgetprognoser, arvodes- och fakturahantering. Du sköter processen kring tryckning och lansering av rapporter, inklusive kvalitetskontroll av rapporternas form och tillgänglighetsanpassning och uppföljning av seminarier. Du ansvarar för utskick till expertgruppen, protokollföring vid expertgruppens möten och för diarieföring, arkivering, direktupphandling av vissa tjänster mm. Du ansvarar för att information på vår hemsida är korrekt.
Att bidra till att EBA:s rapporter uppmärksammas och diskuteras är en viktig del av kansliets arbete. Vi ser därför gärna att du även tar en aktiv del i kommunikationsarbetet genom att i samarbete med kommunikationsansvarig skriva och lägga ut texter på vår hemsida och sociala medier, producera inslag i rörlig bild, utforma nyhetsbrev och andra utskick och i övrigt vara kommunikationsansvarig behjälplig.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete, gärna inom Regeringskansliet. Arbetsuppgifterna ställer krav på organisatorisk förmåga, flexibilitet, servicekänsla, initiativförmåga, noggrannhet och samarbetsförmåga. Du har stilistisk kompetens och uttrycker dig väl på svenska som engelska.
Följande är meriterande:
• Erfarenhet från arbete med de administrativa system som används (Business World AD, Proceedo, KlaraDia, WordPress)
• Administrativ erfarenhet från statlig offentlig förvaltning, inom Regeringskansliet, kommittéväsendet eller andra statliga myndigheter
• Beställarkompetens och kunskap om offentlig upphandling.
• Dokumenterad erfarenhet av kommunikationsarbete (exempelvis produktion av text och rörlig media, formgivning)
• Kunskap om Sveriges internationella bistånd
Övrigt
Anställning enligt kollektivavtal för sakkunniga inom Regeringskansliet (Specialistavtalet). Tillträde snarast efter överenskommelse. Lön efter kompetens och tidigare erfarenhet.
Är du intresserad?
Vill du veta mer om befattningen, kontakta EBA:s kanslichef Jan Pettersson, tel. 08 405 35 17. Upplysningar om anställningsvillkoren lämnas av personalplanerare Eva Mörnås Bergmark, tel. 08 405 32 70.
Välkommen med din ansökan senast söndag den 9 augusti 2020. Vi ser gärna att du ansöker via vårt rekryteringsverktyg.