EBA söker kommunikationsansvarig

Vi söker en kommunikationsansvarig som utvecklar och ansvarar för EBAs samlade kommunikation. EBAs behov är både strategiska och operativa. Det strategiska arbetet består i att planera kommunikationen av enskilda utvärderingar och analyser och att löpande utveckla EBAs samlade kommunikationsarbete. De operativa uppgifterna inkluderar kommunikationsarbete kopplat till lanseringen av våra rapporter (exempelvis presskontakter), projektledning av vår årsrapport (inklusive visst skrivande), övergripande pressansvar (proaktivt och reaktivt), ansvar för vår hemsida, våra nyhetsbrev och inlägg i våra sociala medier, ansvar som ”klarspråksredaktör” – det vill säga att arbeta med den språkliga kvaliteten i alla våra produkter, samt även produktionsansvar för vår podcast.

Ansök via länken till höger.

Kvalifikationer
Du har relevant akademisk examen och flerårig erfarenhet av både strategiskt och operativt kommunikationsarbete. Du har mycket god förmåga att formulera strategiska kommunikationsmål för en verksamhet med ett brett uppdrag och att hitta vägar att operationalisera sådana mål i aktiviteter. Du är stilistiskt driven, på såväl svenska som engelska. Du är en bra textredaktör, bra på att förkorta, förenkla och tydliggöra ofta komplicerade texter och budskap, på såväl svenska som engelska. Du är bra på att planera och projektleda kommunikationsinsatser såsom grafiska produktioner, seminarier och mässdeltagande.

Vidare är du omdömesgill, självständig och initiativrik och kan på ett prestigelöst sätt pröva både dina egna och kollegors tankar om verksamheten. Du har också kompetens att utveckla tjänstens innehåll i en riktning som gynnar verksamheten.

Följande är meriterande:
• Erfarenhet från vårt webbpubliceringsverktyg (WordPress), sociala medier (Twitter, LinkedIn) och olika program som SurveyMonkey, MailChimp etc.
• God förståelse för vad det innebär att arbeta med kommunikation i en statlig myndighet.
• Rutin av att moderera samtal om ämnen utanför din sakkompetens.
• Kunskap om internationellt bistånd.
• Tillgång till relevanta nätverk.

Tjänsten kan i viss utsträckning anpassas efter individuell kompetens. Att fungera väl i ett nära samarbete på en liten kreativ arbetsplats är en avgörande kompetens.

Vi erbjuder ett spännande arbete i ett välfungerande arbetslag med trevliga arbetskamrater och stora möjligheter att utveckla och förverkliga idéer för hur vi bäst ska nå våra målgrupper. EBA är oberoende, så det är viktigt att förstå och kunna fylla rollen som opolitisk tjänsteman.

Övrigt
Anställning enligt kollektivavtal för sakkunniga inom Regeringskansliet (Specialistavtalet). Tillträde snarast efter överenskommelse. Lön efter kompetens och tidigare erfarenhet.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om befattningen, kontakta EBAs kanslichef Jan Pettersson, tel. 08-405 35 17. Upplysningar om anställningsvillkoren lämnas av kansliråd Kristina Östergren, tel. 08-405 42 28.

Välkommen med din ansökan senast torsdag den 30 september 2021.

Vi ser gärna att du ansöker via Regeringskansliets rekryteringsverktyg – länken hittar du i kolumnen till höger.