Missa inte EBA:s senaste nyhetsbrev, september 2018

Här tipsar vi om höstens seminarier, våra senaste rapporter och om Sthlm Evaluation Week och EBA:s nya podcast. Hela nyhetsbrevet kan du läsa här.

Intervju ur nyhetsbrevet om vårt nya event Sthlm Evaluation Week:

MED FOKUS PÅ BISTÅNDSUTVÄRDERING

Sthlm Evaluation Week (SEW) den 24-28 september är ett nytt evenemang med fokus på utvärdering inom biståndsområdet. SEW är ett samarbete mellan Expertgruppen för biståndsanalys och Sida, och rymmer både nätverksmöten och öppna seminarier. EBA:s kanslichef Jan Pettersson är en av initiativtagarna:

Vem vänder sig Sthlm Evaluation Week till?
Till alla som är intresserade av utvärdering – i synnerhet kopplat till utvecklingsfrågor. Samt förstås till alla som arbetar med eller är nyfikna på bistånd.
Temat i år är Capacity Building, vad är det?
I någon mening är allt bistånd kapacitetsutveckling, eftersom det handlar om att skapa möjligheter för länder att styra sin egen utveckling. I det ingår förmågan till samhällsplanering, förvaltning och utvärdering av den egna verksamheten. Vi har ett seminarium som handlar om att stärka kapaciteten för utvärdering – och ett annat som fokuserar på bredare frågor om kapacitetsutveckling och frågan om vem som sitter i förarsätet.
Några programpunkter eller gäster som du vill puffa lite extra för?
Förutom de jag nämnt ovan vill jag särskilt lyfta fram måndagens seminarium om bistånd i länder med krympande demokratiskt utrymme, som verkar bli ett välbesökt samtal.