Missa inte EBAs senaste nyhetsbrev, september 2018

Här tipsar vi om höstens seminarier, våra senaste rapporter och om Sthlm Evaluation Week och EBAs nya podcast. Hela nyhetsbrevet kan du läsa här.

Intervju ur nyhetsbrevet om vårt nya event Sthlm Evaluation Week:

MED FOKUS PÅ BISTÅNDSUTVÄRDERING

Sthlm Evaluation Week (SEW) den 24-28 september är ett nytt evenemang med fokus på utvärdering inom biståndsområdet. SEW är ett samarbete mellan Expertgruppen för biståndsanalys och Sida, och rymmer både nätverksmöten och öppna seminarier. EBA: kanslichef Jan Pettersson är en av initiativtagarna:

Vem vänder sig Sthlm Evaluation Week till?
Till alla som är intresserade av utvärdering – i synnerhet kopplat till utvecklingsfrågor. Samt förstås till alla som arbetar med eller är nyfikna på bistånd.
Temat i år är Capacity Building, vad är det?
I någon mening är allt bistånd kapacitetsutveckling, eftersom det handlar om att skapa möjligheter för länder att styra sin egen utveckling. I det ingår förmågan till samhällsplanering, förvaltning och utvärdering av den egna verksamheten. Vi har ett seminarium som handlar om att stärka kapaciteten för utvärdering – och ett annat som fokuserar på bredare frågor om kapacitetsutveckling och frågan om vem som sitter i förarsätet.
Några programpunkter eller gäster som du vill puffa lite extra för?
Förutom de jag nämnt ovan vill jag särskilt lyfta fram måndagens seminarium om bistånd i länder med krympande demokratiskt utrymme, som verkar bli ett välbesökt samtal.